Ben van Duin - gerealiseerd privé

gerealiseerd privé

September 2014
Gerealiseerd woonhuis Oegstgeest

In april 2010 heb ik de opdracht gekregen voor de herindeling van een bestaand ontwerp voor een nog te bouwen woonhuis, voor zowel de begane grond als voor de verdieping. Ik heb hierbij de interieurindeling geheel nieuw ontworpen. Het belangrijkste vraagstuk betrof de plaatsing en de uitstraling van de trap naar de verdieping welke ook bepalend is voor de verdere indeling van de bovenverdieping.

Trap: De  trap ligt voor een deel uit het zicht, achter een wand met verlichting en doorkijkjes van glas. Onder de trap bevindt zich een zogenaamde trapkast die niet als zodanig herkenbaar is doordat deze aan het oog onttrokken wordt door een functionele garderobedeur met spiegel.  Dit alles maakt het geheel tot een zeer verrassende opgang, wat tevens een heel ander beeld weergeeft dan de eerder voorgestelde wenteltrap.

Verdieping: De uitdaging van de verdieping was het creëren van 3 slaapkamers, badkamer, hoofdslaapkamer met badkamer en een inloopkast onder de schuine kap.

Entree woonkamer: Door middel van de plaatsing van een wand, waarin ook de tv op is genomen, word je naar het centrum van de woning geleid en voorkomen dat je bij entree meteen in de zithoek staat.

Vide: De doorkijk van de vide zorgt  dat er een mooie verbinding ontstaat tussen de begane grond en de verdieping.

begane grond met foto's Hal Vide   Trap verdieping met schetsjes en foto's    IMG_3048 Doucheruimte

benvanduin keuken

 

benvanduin bad-slaapkamer ontwerp